contact company home

bekkenbeweging

kniebeweging

Analyzer

zadelinstelling met laser

digital display

ANALYZER

Motion Analysis
De bikefitting.com Motion Analysis brengt de biomechanica van het fietsen zeer nauwkeurig in beeld. De Motion Analysis maakt een bewegingsanalyse van knie, schouder en bekken. In real-time wordt de beweging onder hoge belasting geanalyseerd. Twee camera's volgen de beweging van beide knieën, schouders en bekken. Tijdens deze dynamische analyse worden eventuele afwijkingen in het bewegingspatroon nauwkeurig gekwantificeerd. Tijdens het fietsen verandert de biomechanica onder invloed van de beweging en de mate van belasting. Kleine afwijkingen in de biomechanica worden hierdoor versterkt. Bijvoorbeeld: een fietser met een klein beenlengteverschil zit meestal recht op de fiets, bij een (zware) belasting zal het bekken asymmetrisch gaan bewegen.
Het unieke van de Motion Analysis is dat het effect van eventuele aanpassingen direct meetbaar en zichtbaar is.

motion analysis software

Professional meting
De Analyzer bepaalt de juiste zitbuishoek van het frame. De juiste zitbuishoek is een directe afgeleide van de verhouding onder- en bovenbeen en wordt digitaal uitgelezen. Het resultaat is een correcte "zit achter de trapas" hetgeen leidt tot een optimale krachtoverbrenging én een stabiele zit op het zadel. De zitbuishoekmeting is eenvoudig en snel uit te voeren. Het sluit aan bij de praktijk van de fietser omdat de eigen fiets als uitgangspunt wordt genomen.

Digital Calibrator
De Analyzer kan een fiets digitaal kalibreren. Het betreft de volgende instellingen:

  • zadelhoogte
  • terugstand van het zadel ten opzichte van de trapas
  • hoogteverschil van zadel en stuur
  • afstand van zadel naar stuur

De kalibratiefunctie van de Analyzer is volledig digitaal, is gebouwd van precisie machinebouwonderdelen met een perfecte naadloze geleiding en heeft een laser pointer voor het uitlezen van de maten.

De Digital Calibrator is gebouwd met onderdelen uit de machinebouw, inclusief een preciesie geleiding. Een laserpointer zorgt voor het exact uitlezen van de maten. De Digital Calibrator leest de contactpunten van de fietser met de fiets uit. De specifieke framegeometrie speelt dan geen rol bij het afstellen van fiets, tenzij deze zoveel afwijkt dat een correcte afstelling niet meer mogelijk is. Het belang van een juiste framemaatvoering wordt dan onverbiddelijk aangetoond. Het onderstaande screenshot geeft de optimale X- en Y-coördinaten, als resultaat van de meting, weer.De Digital Calibrator maakt de vertaalslag naar de fiets.

Verder kan de Digital Calibrator diverse fietsen exact qua maatvoering en positie kopiëren.

tekening Calibrator